top of page

Massageterapi

Rörelse är målet och den behöver inte vara snygg men ska framförallt vara smärtfri och behaglig.

Som medicinsk massageterapeut är det viktigt för mig att se alla delar som är anledningen till att du söker dig till mig.  

Nybesök

En rörelseanalys och funktionella tester tillsammans med samtal ligger till grund för vilka åtgärder som är bäst lämpade för just dig och din problematik.

Jag använder mig av terapeutisk stretch, triggerpunktsbehandling och Svensk klassisk massage i behandlingen men även andningsterapi och andra korrigerande mjuka metoder kan användas beroende på problematik.  Till en början koncentrerar vi oss oftast till ett specifikt område för att öka möjligheten att förbättra funktionen och minska smärta i din rörelse. Nästa steg är att också behandla närliggande strukturer som är med och påverkar och skapar obalans. Vi tittar på hemövningar/rörelseträning som passar just dig och din vardag för ökad möjlighet till förändring av din problematik. En ytterligare åtgärd som kan bli aktuell är att hjälpa dig göra beteendeförändringar och även titta på vilka tankemönster du har kring din problematik. Du söker när du upplever smärta, rörelseinskränkning, svaghet eller vill förebygga och stärka din kropp.

2

Rörelse träning

När vi lägger till en tydlig rörelseträning och program till din behandling ökar du chansen att bli hjälpt med din problematik. Du får med dig ett träningsprogram/övningar som ska vara lätt att följa och som är tydligt skapat för dig. Det ingår alltid  någon form av kontakt om du önskar stöd och hjälp med dina övningar. Vi kommer kunna skapa träningsprogram och enskilda övningar beroende av problematik som vi följer upp från gång till gång.

3

Återbesök

Ytterligare en behandling och uppföljning är bra för att följa upp och utvärdera hur det känns och upplevs för dig och om jag som terapeut har valt bäst lämpad behandling för dig i din rehabiliteringsprocess.

4

Boka online

Eller ring 0739325083 eller maila oskar@aktivmassage.nu

Även Kurser i massage för hemmabruk samt Ambulerande företagsmassör Växjö & Kalmar.

bottom of page