top of page
Massör Kalmar | Massageterapeut Oskar Persson

Oskar Persson

Utbildning och erfarenhet

 • Certifierad Medicinsk massageterapeut av Branschrådet svensk massage www.svenskmassage.se (tidigare branschrådet medicinsk massageterapi)

 • Lärare/Instruktör Grimslövs folkhögskola på uppdrag av Bergqvistmassageutbildningar www.massageutbildningar.se

 • Yrkeshögskole examen inriktning Medicinsk massageterapi

 • Certifierad Massör enligt Branschrådet svensk massage

 • Licensierad Personlig Tränare 

 • Hälsoutvecklarutbildning på folkhögskola inriktning hälsa & friskvård

 • Diplomerad samtalscoach

 • Andningsterapi med Lotorpsmetoden

 • Utbildad HLR instruktör

 • 30 högskolepoäng - Handikappvetenskap autismspektrum

 • 20 års erfarenhet av arbete med människor med olika funktionsvariationer inom psykiatri, skola och omsorg

Verksam yrkesmassör sedan 2017 och sedan 2022 har jag också fått möjlighet att fortsätta lära genom att lära ut massage till blivande massörer i deras pågående studier i hälsoutveckling på Grimslövs folkhögskola¨

Jag är så glad för att få vara på denna vägen som jag valt med alla de olika människor som jag har fått möta i olika sammanhang. Som 19-åring fick jag möjlighet att arbeta med vuxna med olika funktionsvariationer främst inom autismspektrat. Sedan dess har jag mött människor i mitt arbete som boendestödjare, assistent, elevstödjare men också som handledare i dagliga verksamheter för personer i psykisk ohälsa och arbetslöshet. 

2016 tog jag steget och började utforska människors hälsa mer från ett friskt perspektiv när jag läste på folkhögskola under ett år där hälsoutveckling och massage var de stora områdena. Sedan dess har jag arbetat som massör och har sett till att kombinera med andra uppgifter för att fortsätta få ett flöde av nya perspektiv. 2019 började jag studera igen på en yrkeshögskola i Malmö med inriktning medicinsk massageterapi. Det gav mig ännu fler verktyg att använda i behandlingsrummet när människor med så olika upplevelser av sina besvär kommer till mig. Detta mynnade ut i en examen och certifiering till medicinsk massageterapeut och licensierad personlig tränare. 

 

Sedan 2022 har jag också fått möjlighet att fortsätta lära genom att lära ut massage till blivande massörer på Grimslövs folkhögskola. I kombination med att erbjuda massagebehandling och lära ut massage i Växjö och Kalmar arbetar jag även med individer i behov av rehabilitering i olika former. I grund och botten handlar det om att möta en människa där den befinner sig och skapa bästa möjliga förutsättningar för god hälsa.

Min egen rörelseform och träning har aldrig varit i en specifik idrott utan mer präglats av individuell rörelse i olika former. Löpning har alltid funnits där som en grundpelare att falla tillbaka på och finns där fortfarande idag gärna i skogen som en slags utflykt där jag gärna stannar upp och lyssnar och njuter av utsikten. 2009 började jag upptäcka yoga som rörelse när jag var ute och reste och fortsatte hemma i Sverige. Här var kundaliniyoga den form som jag råkade snubbla över men efter en tid drogs jag mer mot ashtanga yogan. Den har funnits med mig dagligen på ett eller annat vis som en grundsten att vila på, börja andas med och skapa min rörelsesekvens utifrån. Som en fantastisk mängd varierande positioner som bara finns inom mig, ett härligt smörgåsbord att plocka ifrån!

För mig är det viktigt att det finns en ständig mjukhet i min rörelse och att jag är snäll mot mig själv när jag upplever prestation. Just nu utforskar jag även klättring som den nybörjare jag är. Det är otroligt roligt att som snart 40 år utvecklas och lära sig nytt, att känna hur kroppen håller och vill vara stark om jag ger den rätt förutsättningar.

bottom of page