gradient Ocean

Tjänster

 

Massageterapi

Nybesök

Massageterapi där rörelseanalys och funktionella tester tillsammans med samtal ligger till grund för vilka åtgärder som är bäst lämpade för just dig och din problematik.

Jag använder mig av terapeutisk stretch, triggerpunktsbehandling och Svensk klassisk massage i behandlingen men även andningsterapi och andra korrigerande mjuka metoder kan användas beroende på problematik.  Till en början koncentrerar vi oss oftast till ett specifikt område för att öka möjligheten att förbättra funktionen och minska smärta i din rörelse. Nästa steg är att också behandla närliggande strukturer som är med och påverkar och skapar obalans. Vi tittar på hemövningar/rörelseträning som passar just dig och din vardag för ökad möjlighet till förändring av din problematik. En ytterligare åtgärd som kan bli aktuell är att hjälpa dig göra beteendeförändringar och även titta på vilka tankemönster du har kring din problematik. Du söker när du upplever smärta, rörelseinskränkning, svaghet eller vill förebygga och stärka din kropp.

Klassisk Massage

Självklart kan du önska att endast få den mer mjukgörande och avslappnande klassiska massagen som också kan vara djupgående utan att ha något specifikt område i kroppen som du söker för. Detta är en massagebehandling där vi går igenom kroppens muskler med hjälp av de klassiska greppen och teknikerna inom svensk klassisk massage men där även vissa töjningar kan förekomma. Fokus är ökad cirkulation i muskler och att ge kroppen och sinnet en ökad möjlighet till återhämtning och avslappning. Stundvis stannar jag upp för att ge extra tryck till spända och ansträngda områden i musklerna.

30 min - 1/4 dels kropp t ex rygg & nacke eller benen

45 min - 1/2 kropp t ex hela baksidan eller överkroppen

60 min - Helkroppsfokus

75 min - Helkroppsmassage Boka online 45 min + 30 min eller ring/skriv så bokar jag in dig

 

Personlig rörelseträning

När vi lägger till en tydlig rörelseträning och program till din behandling ökar du chansen att bli hjälpt med din problematik. Du får med dig ett träningsprogram/övningar som ska vara lätt att följa och som är tydligt skapat för dig. Det ingår alltid  någon form av kontakt om du önskar stöd och hjälp med dina övningar. Vi kommer kunna skapa träningsprogram som du får via en app eller mejl men även foto av dig med din egna telefon när du utför övningen kan vara ett sätt att presentera ditt program. Rörelseträningen är en tjänst som vi bokar in i kombination med massageterapi och andningsterapi i direkt anslutning eller som en uppföljning.

 

Återbesök

Ytterligare en behandling och uppföljning är bra för att följa upp och utvärdera hur det känns och upplevs för dig och om jag som terapeut har valt bäst lämpad behandling för dig i din rehabilteringsprocess.

 
 
 

Behandlingsserie

Välj gärna en behandlingsserie ( 3 träffar ) för bästa möjlighet till bra resultat och med tydlig uppföljning.

I serien ingår massageterapi nybesök samt två återbesök med ytterligare en behandling och sedan en träff med personlig rörelseträning där vi går igenom och utför ditt träningsprogram i sin helhet tillsammans. Det kan självklart vara så att vi kommer fram till att du behöver ytterligare behandling/uppföljning i kombination med din rörelseträning hemma.

Boka Massageterapi Nybesök för att komma igång med din behandlingsserie.

Andningsterapi

 

Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden är en effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder där jag som terapeut förstärker din möjlighet att göra fullständiga utandningar efter att din andningsmuskulatur har masserats igenom. 

Hemövningar som syftar till att lära dig att andas på rätt sätt och mycket vikt läggs vid kroppskännedom och att förändra ditt andningsmönster i vardagen. Framförallt poängteras utandningens vikt.

Alla som vill förbättra sin andning i vardagen och i aktivitet mår bra av dessa behandlingar

Även personer med till exempel konstaterad astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar.

Boka massageterapi Nybesök för att komma igång och skriv gärna ett mejl innan och berätta lite om dig själv och att du söker andningsterapi.

Läs mer på www.lotorpsmetoden.se

lotorp.jpg
 
gradient Ocean

Tjänster utanför kliniken

 

Företagsmassage i Växjö & Kalmar

20 min MASSAGETERAPI 
30 min MASSAGETERAPI

40 min MASSAGETERAPI

Massageterapi med funktionella tester och specifikt fokus men den klassiska massagen är alltid en given åtgärd tillsammans med triggerpunktsterapi, terapeutisk töjningar och andningsterapi.
Personliga övningar skapas och kan följas upp via mejl eller via app.
Ni kan välja att kombinera 20, 30 och 40 minuters behandlingar för era anställda beroende av önskemål och behov.


ÄVEN YOGA, RÖRELSE OCH MEDITATION I GRUPP KAN LÄGGAS TILL 

Självklart finns det alltid möjlighet att skräddarsy en lösning
då alla företag och anställda har olika förutsättningar och önskningar.
Bra att veta är att mina företagsuppdrag alltid är tidsbestämda när jag kommer varje vecka för att jag tror på uppföljning och utvärdering för att energi och resurser ska hamna så rätt som möjligt hos er och för mig. 

 

 

HemMassage

Jag kommer till ditt hem för att utföra behandling som vi har diskuterat och  bestämt innan via mejl eller telefon.

Medicinsk Rörelse & Yoga i Grupp

Lugna inkännande rörelser med fokus och medvetenhet som tar oss igenom alla kroppens olika delar. Stunden är inspirerad av yoga, meditation och qigong men även andra rörelser som behövs för att vävnad och sinne ska återhämta sig på bästa möjliga vis. 

Ni alla som har varit hos mig och fått behandling och kanske blivit instruerad en eller flera övningar kommer också att i mittendelen av grupprörelsen göra vissa av dina personliga rörelser/övningar för att få möjlighet att bli korrigerar till så optimalt utförande som möjligt av mig som då har möjlighet att gå runt till var och en av er.

Ett mycket bra sätt att fortsätta hålla god nivå i sin process till en starkare och friskare kropp utan att behöva boka behandlingar allt för ofta. Denna grupprörelse passar alla och styrkan ligger i att du gör dina helt egna övningar helt på den nivå du befinner dig.

Detta är inte en kurs utan mer ett komplement till din behandling så man kan välja att betala för 1 gång eller klippkort 3 gånger

För dig som är helt ny hos mig börjar det alltid med ett nybesök i behandlingsrummet för att utreda och komma fram till just dina behov av rörelse som sen kan överföras till gruppträningen.

 

gradient Ocean

Hör av dig via telefon eller mejl för att inleda din planering.

Eller boka online!