top of page
gradient Ocean

Tjänster

Medicinsk Massageterapi&Massage

Massageterapi

Nybesök

Massageterapi där rörelseanalys och funktionella tester tillsammans med samtal ligger till grund för vilka åtgärder som är bäst lämpade för just dig och din problematik.

Jag använder mig av terapeutisk stretch, triggerpunktsbehandling och Svensk klassisk massage i behandlingen men även andningsterapi och andra korrigerande mjuka metoder kan användas beroende på problematik.  Till en början koncentrerar vi oss oftast till ett specifikt område för att öka möjligheten att förbättra funktionen och minska smärta i din rörelse. Nästa steg är att också behandla närliggande strukturer som är med och påverkar och skapar obalans. Vi tittar på hemövningar/rörelseträning som passar just dig och din vardag för ökad möjlighet till förändring av din problematik. En ytterligare åtgärd som kan bli aktuell är att hjälpa dig göra beteendeförändringar och även titta på vilka tankemönster du har kring din problematik. Du söker när du upplever smärta, rörelseinskränkning, svaghet eller vill förebygga och stärka din kropp.

Klassisk Massage

Självklart kan du önska att endast få den mer mjukgörande och avslappnande klassiska massagen som också kan vara djupgående utan att ha något specifikt område i kroppen som du söker för. Detta är en massagebehandling där vi går igenom kroppens muskler med hjälp av de klassiska greppen och teknikerna inom svensk klassisk massage men där även vissa töjningar kan förekomma. Fokus är ökad cirkulation i muskler och att ge kroppen och sinnet en ökad möjlighet till återhämtning och avslappning. Stundvis stannar jag upp för att ge extra tryck till spända och ansträngda områden i musklerna.

30 min - 1/4 dels kropp t ex rygg & nacke eller benen

40 min - 1/2 kropp t ex hela baksidan eller överkroppen

50 min - Helkroppsfokus

70 min - Helkroppsmassage Boka online 40 min + 30 min eller ring/skriv så bokar jag in dig

 

Personlig rörelseträning

När vi lägger till en tydlig rörelseträning och program till din behandling ökar du chansen att bli hjälpt med din problematik. Du får med dig ett träningsprogram/övningar som ska vara lätt att följa och som är tydligt skapat för dig. Det ingår alltid  någon form av kontakt om du önskar stöd och hjälp med dina övningar. Vi kommer kunna skapa träningsprogram och enskilda övningar beroende av problematik som vi följer upp från gång till gång.

 

Återbesök

Ytterligare en behandling och uppföljning är bra för att följa upp och utvärdera hur det känns och upplevs för dig och om jag som terapeut har valt bäst lämpad behandling för dig i din rehabiliteringsprocess.

Klassis massage
Rörelseträning

Andningsterapi

 

Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden är en effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder där jag som terapeut förstärker din möjlighet att göra fullständiga utandningar efter att din andningsmuskulatur har masserats igenom. 

Hemövningar som syftar till att lära dig att andas på rätt sätt och mycket vikt läggs vid kroppskännedom och att förändra ditt andningsmönster i vardagen. Framförallt poängteras utandningens vikt.

Alla som vill förbättra sin andning i vardagen och i aktivitet mår bra av dessa behandlingar

Även personer med till exempel konstaterad astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar.

Boka massageterapi Nybesök för att komma igång och skriv gärna ett mejl innan och berätta lite om dig själv och att du söker andningsterapi.

Läs mer på www.lotorpsmetoden.se

lotorp.jpg
Kurser
gradient Ocean

Företagsmassage och kurser

Företagshälsa

Företagsmassage i Växjö & Kalmar

25 min MASSAGETERAPI 
50 min MASSAGETERAPI


Massageterapi med funktionella tester och specifikt fokus men den klassiska massagen är alltid en given åtgärd tillsammans med triggerpunktsterapi, terapeutisk töjningar och andningsterapi.
Personliga övningar skapas och kan följas upp från gång till gång
Ni kan välja att kombinera 25 och 50 minuters behandlingar för era anställda beroende av önskemål och behov.


ÄVEN YOGA, RÖRELSE OCH MEDITATION I GRUPP KAN LÄGGAS TILL 

Självklart finns det alltid möjlighet att skräddarsy en lösning
då alla företag och anställda har olika förutsättningar och önskningar.
Bra att veta är att mina företagsuppdrag alltid är tidsbestämda när jag kommer varje vecka för att jag tror på uppföljning och utvärdering för att energi och resurser ska hamna så rätt som möjligt hos er och för mig. 

 

Kurs - Massage för husbehov

Lär dig hjälpa någon i din närhet med klassisk massage

Jag vill erbjuda er en unik möjlighet att lära dig att ta hand om någon i din närhet som behöver massage av olika anledningar. Du är kanske förälder med hårt idrottande barn, ett par som vill göra något lärorikt tillsammans, du vill hjälpa din partner till bättre återhämtning. Anledningarna kan vara många och kursen kan skapas utefter önskemål och behov.

Innehåll i kursen

Grundläggande anatomi & fysiologi

Att tänka på - Sjukdomslära

Massagegrepp och genomgång av relevanta muskler

Ni kommer att ge och ta emot massage under hela kurstillfället

Platsen avgörs av hur många ni är eller om ni har egen lokal som jag kommer till i både Växjö och Kalmar.

Längd - I den grundläggande kursen träffas vi i 3-4 timmar. Ytterligare kurstillfälle erbjuds som fördjupning

Pris: 2200:- / person

Ring eller skriv så bokar vi er dag!

Tlf: 0739325083

Mail: oskar@aktivmassage.nu

HemMassage

Jag kommer till ditt hem för att utföra behandling som vi har diskuterat och  bestämt innan via mejl eller telefon.

gradient Ocean

Hör av dig via telefon eller mejl för att inleda din planering.

Eller boka online!

bottom of page